Info

Video: Lelaki Ini Kongsi Cara Nak Sejukkan Bilik Tanpa Gunakan Air-Cond, Hanya Guna Kipas Sahaja

Mesti pernah terdetik di hati korang setiap kali musim panas, mesti kata macam ni, “kan best kalau ada ‘air-cond’, sejuk sikit bilik.”

Tak ada lah sampai berpeluk-peluh setiap kali berada di bilik pada waktu siang kan.

Tetapi, nak beli penghawa dingin bukannya murah tambahan pula terpaksa menanggung kos bil elektrik yang tinggi.

Tak dinafikan, memang seronok kalau duduk di dalam bilik atau bangunan yang ada penghawa dingin ini. Cuara terik kat luar pun tak terasa.

Buat apa pun semuanya selesa sahaja. Tetapi korang pernah tak mencuba cara untuk sejukkan rumah dan badan tanpa ‘air-cond’?

Mesti tak pernah kan, jadi SK nak kongsi dengan korang semua cara mudah untuk sejukkan bilik korang tanpa perlu berbelanja wang yang banyak.

Menerusi laman Tiktok Rider KL ini menunjukkan tips untuk sejukkan bilik tanpa penghawa dingin.

Jom tonton video di bawah sekali, selamat mencuba korang.

Dengan tips ni, saham ekon dijangka turun

Kena terai dulu, memang menjadi

Nak lagi sejuk, guna 1 kipas je

Budak² student lama dah guna trik ni

Rozze – Alhamdulillah…aq guna kipas je…itu pun aq off,sbb sejuk sangat… bilik aq sejuk macam pasang ekon…

Sebab,tumpang ekon dari dinding bilik jiran sblh yg pasang ekon

Wh soh – Dah buat.. sejuk gila beb.. berpeluh kerana kesejukkan dialami.. tak tau nk jd kn panas smula mcm mna

Sumber : RiderKL / Sk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *