Semasa

Lelaki Yg MencuIik Budak SekoIah Petang Tadi Akhirnya Berjaya Ditangkap, Namun Ini Pula Yg BerIaku

Johor, Pasir Gudang: Tular Kes Penculikan. Melibatkan Seorang lelaki dan seorang murid sekolah agama Scientex.

Video tersebut tular selepas seorang pengguna Facebook Encik Zua Aziz menyiarkan di laman facebooknya sendiri.

Dikatakan penculik tersebut berjaya ditangkap di sebuah stesen minyak selepas kanak kanak yang telah diculiknya meminta pertolongan orang awam di kawasan sekitar.

Kejadian itu telah menimbulkan kebimbangan di kalangan ibu bapa.

Rakaman Video ada di Bawah Sekali

Lelaki Yg Mencuik Murid Sekolah Sbentar Lelaki Yg Mencuik Murid Sekolah Sbentar Lelaki Yg Mencuik Murid Sekolah Sbentar Lelaki Yg Mencuik Murid Sekolah Sbentar

“Sebab tu kena jaga tepi kain org..”

Lelaki Yg Mencuik Murid Sekolah SbentarLelaki Yg Mencuik Murid Sekolah Sbentar Lelaki Yg Mencuik Murid Sekolah SbentarLelaki Yg Mencuik Murid Sekolah Sbentar

“Kena berhati-hati selalu..”

Lelaki Yg Mencuik Murid Sekolah SbentarLelaki Yg Mencuik Murid Sekolah SbentarLelaki Yg Mencuik Murid Sekolah SbentarLelaki Yg Mencuik Murid Sekolah Sbentar

“Mesti budak tu trauma..”

Lelaki Yg Mencuik Murid Sekolah SbentarLelaki Yg Mencuik Murid Sekolah SbentarLelaki Yg Mencuik Murid Sekolah SbentarLelaki Yg Mencuik Murid Sekolah Sbentar

Penculik tersebut berjaya ditangkap atas bantuan orang awam sekitar tempat tersebut selepas kanak kanak itu meminta pertolongan daripada orang awam.

Setelah orang ramai mengetahui hal tersebut, kelihatan dalam video tersebut seorang pemandu melanggar penculik sehingga hampir terjatuh untuk membantu kanak kanak tersebut.

Lelaki Yg Mencuik Murid Sekolah Sbentar

Lelaki Yg Mencuik Murid Sekolah Sbentar

Ada juga dikalangan netizen yang mengata bahawa mungkin penculik tersebut adalah ayah kepada kanak kanak itu.

ANTARA KOMEN NETIZEN:

“Alhamdulillah …keatas perihatinan masyarakat. Mmg kita kne peka dan waspada selalu dgn sekeliling…bkn nk menyibuk, klu x cian bdk tu..
Tahniah & Terbaik bro2 yg membantu selamatkan adik tu” – Normasita

“Terbaik. Moga dilipatgandakan rezeki meluas atas budi baik bg mereka yg membantu” – Fieza

“ni tanda Pasir Gudang dah ade TOKAN BESAR SINDIKET JUAL BUDAK.. mat pet xkan culik kalau takda tempat nak jual budak.. Allahuakbar.. risaunyaaaa.. Nauzubillah.. polis kene siasat dia nak jual kemana budak tu..” – Sya

“Siang2 hari pun skang berani dah dia buat keje. Kena ajar anak untuk jerit sekuar hati dan melawan jika ada orang tak dikenali dekat.” – Izzwani

“Patut culik dia plak … bawa balik … amik semua organ dalam dia pastu jual … ramai org perlukan buah pingang skarang ni …. aduhhhhh syg laaaaa lepas kan kasi kat polis … ujung cerita kes oku ni ” – Mohd Zaki

Lelaki Yg Mencuik Murid Sekolah SbentarLelaki Yg Mencuik Murid Sekolah SbentarLelaki Yg Mencuik Murid Sekolah SbentarLelaki Yg Mencuik Murid Sekolah SbentarLelaki Yg Mencuik Murid Sekolah SbentarLelaki Yg Mencuik Murid Sekolah SbentarLelaki Yg Mencuik Murid Sekolah Sbentar

BUSY BODY vs PENCULIK

Kehidupan kita hari ini tak salah kalau kita sedikit BUSY BODY kepada pekara yang patut.

Hari ini atau lebih tepat tengah hari tadi terjadi kes penculikan pelajar Sekolah Agama Scientex.

Asbab sikap “Busy body” atau lebih tepat sikap ambil peduli telah menyelamatkan satu nyawa.

Ya Allah, kau lindungilah anak-anak kami dari sebarang kejahatan dunia.

Alhamdulilah penculik telah ditangkap,

Tahniah Bro Encik Zua Aziz

Full video korang boleh tengok di Facebook beliau.

TONTON VIDEO PENUH DI BAWAH:

 

Sumber : Encik Zua Aziz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *