Keluarga

Kerana Desakan Hidup, Rumah Lelaki ini Diserbu Kerana Bawa Lari Susu utk Bayi Dari Kedai

Miri: Seorang lelaki ditahan kerana mencvri tiga tin susu formula kanak-kanak di sebuah premis perniagaan di Miri Times Square di sini, semalam.

Ketua Polis Daerah Miri, Asisten Komisioner Hakemal Hawari berkata, lelaki berusia 24 tahun itu ditahan Jabatan Siasatan Jnayah (JSJ) Miri di Taman Desa Senadin pada 8 malam.

Ia dilakukan susulan laporan polis dibuat oleh wakil dari peniaga kedai tersebut.

“Kejadian dilaporkan berlaku kira-kira 2 petang (hari penahanan) dan kelakuan suspek turut dirakam kamera litar tertutup (CCTV).

“Suspek dilihat berjalan memasuki premis dan terus ke sudut yang menempatkan susu.

Kemudian terus meninggalkan premis dalam keadaan tergesa-gesa dan beredar dengan kereta,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Menurut Hakemal, suspek yang sudah berkahwin dan mempunyai anak masih bayi disiasat mengikut Sksyen 380 Kanun Kesksaan.

Katanya, susu dicvri bernilai RM294

“Bertambah orang miskin sesuatu tempat, semakin ramai org kaya tidak membayar zakat”

“Klau cvri bnda mkn tu mknanya memg dia xdk benda mkn,Klau cvri duit tu mknanya ada tujuan lain..”

“Mungkin dia tiada niat tp untuk isi perut anaknya dia terpaksa lakukan harap ada insan yg baik dapat tolong beliau”

“Kesiannya kat diaa . Semoga Allah permudahkan segala urusan”

“Klu kita dewasa kelaparan, kita masih dpt tahan, cincai mkn pun ok x pa..

Tp klu ank2 msih kecil apatah lagi bayi.. Ya tuhan.. Memang x tahan tngok.. Mencvri mamang salah.

Tp ku doakan mudahan ada yg dtng melawat dan mmbntu keluarga ini, jika betul2 susah..

Malaysia ni org nak survive demi kesempitan hidup berhempas pulas..

Terdesak cvri susu utk ank yg lapar kena tangkap tapi kalau menteri2 menyamvn harta rakyat selamat je bebas bertambah2 kaya raya

Smoga yg mmbantu d berkati tuhan lebih dari yg dia berikan.. Amin” – Azman

Sumber HM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *