Mustika Rakyat

Video: Satu Family Lari KeIuar Kereta EIak RoadbIock, Tapi Sekali Kantoi Lain Pulak yg Menanti

Meskipun kerajaan telah menetapkan bahawa aktiviti ziarah raya diIarang sempena sambutan Aidiladha semalam

Namun tetap ada segelintir individu yang degil meInggar prosedur operasi standard (S0P).

Terbaru, tuIar satu video di laman Twitter memaparkan sekumpulan keluarga did4kwa ‘melarikan’ diri keluar dari kenderaan mereka.

Ianya ketika melalui sekatan jalan raya (SJR) di sebuah lebuh raya di Lembah Klang.

Seorang pengguna Twitter, ilyazrai memuat naik rakaman video itu yang kelihatan empat inividu perempuan.

Ia termasuk seorang kanak-kanak lengkap berbaju kurung ‘melangkah’ penghalang besi di tengah lebuh raya tersebut.

“Haaa tengok mereka ni degil nak pergi beraya jugak. Lepas tu bila sangkut kat SJR, keluar kereta dengan anak cross highway 3 lane,” tulis ilyazrai.

Mana tidaknya, dah la keluar beraya? Jumlah penumpang lebih daripada S0P yang ditetapkan pula tu!

Pasti dikenakan komp4un ribuan ringgit sekiranya ‘kant0i’ oleh pihak p0lis.

Selain menerima pelbagai reaksi netizen dimana rata-rata marah melihat tindakan sekumpulan keluarga itu yang disifatkan degiI serta mementingkan diri.

Sedang rakyat ‘berk0rban’ dengan menyambut raya di rumah sahaja, golongan terbabit ‘berseronok’ ke sana sini.

Ianya boleh menjadi punca penularan wab4k Cv1d-19 sekali gus kes jngkitan kembali meningkat.

Rakaman Video ada di Bawah Sekali

Macam ni Gaya bila la nak abis

Budk kexik tu pun ikut juga

Apa lah susah sangat nak ikut arahan

Lepas tu pakat² salahkan gomen

Kita semua pun nak beraya juga

Kalau macam ni la gaya pematuhan, lama lagi agaknya peluang kita mahu melihat ‘dunia luar’.

Disebabkan seorang dua yang l4nggar S0P dan berj4ngkit, habis semua kena duduk di rumah!

Tonton Video

Sumber : eratv

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *