Semasa

Kerajaan Negeri Terkejut Lihat Video Memaparkan Penonton Terkinja² Layan Konsert Depan Masjid

ALOR SETAR: Kerajaan negeri kesal dengan penganjuran konsert diadakan di dataran berhadapan Masjid Zahir di sini, yang menjejaskan nama baik Kedah yang dipimpin oleh PAS.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai video yang tular hari ini memaparkan aksi penonton persembahan muzik sedang melompat dan menari di dataran terbabit.

Acara itu mengundang rasa kurang senang dalam kalangan orang ramai memandangkan ia diadakan tidak jauh dari Masjid Zahir.

Najmi berharap pihak berwajib yang mempunyai kaitan membenarkan penganjuran festival dan konsert itu supaya lebih berhati-hati pada masa akan datang dan memantau program yang dianjurkan.

“Dataran itu sepatutnya dianjurkan dengan program bermanfaat dan pengisian yang baik serta bersesuaian, bukan penganjuran persembahan muzik atau konsert,” katanya yang sudah meminta JHEAIK melakukan siasatan berhubung penganjuran konsert itu.

Sementara itu, Datuk Bandar Alor Setar, Datuk Zaid Ahmad, berkata Majlis Bandaraya Alor Setar (MBAS) tidak pernah mengeluarkan sebarang lesen kepada pihak penganjur untuk mengadakan konsert di dataran berhampiran Masjid Zahir.

“Lesen hiburan di bawah bidang kuasa Pejabat Daerah Kota Setar. Pihak saya akan menjalankan siasatan lanjut berhubung perkara ini, termasuk memanggil penganjur untuk mendapatkan penjelasan,” katanya.

BH

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *