Semasa

Gara² Hiina Laungan Azan Dalam Kereta, Akhirnya Ini yg Berlaku kpd Lelaki Tersebut

Pengerusi Persatuan Pengguna Semboyan Malaysia (PPSM) Yusuf Azmi sememangnya antara yang lantang dalam membanteras golongan yang menghina agama Islam serta bangsa Melayu.

RAKAMAN VIDEO LELAKI TERSEBUT ADA DI BAWAH SEKALI

Beliau yang telah melakukan laporan polis besar-besaran di Ibu Pejabat Polis Brickfields semalam berhubung isu sebuah kelab komedi yang ‘melahirkan’ banyak kejadian yang menghina sensitiviti masyarakat nampaknya sangat tegas dalam urusan sebegitu.

Ada lagi yang buat tindakan biadap

dalam kereta akhirnya tampil dalam kereta akhirnya tampil dalam kereta akhirnya tampil dalam kereta akhirnya tampil dalam kereta akhirnya tampil dalam kereta akhirnya tampil dalam kereta akhirnya tampil dalam kereta akhirnya tampil dalam kereta akhirnya tampil dalam kereta akhirnya tampil dalam kereta akhirnya tampil dalam kereta akhirnya tampil

Beliau yang hadir dengan puluhan wakil pertubuhan bukan kerajaan (NGO) serta pelawak terkenal, Shahrol Shiro dan pengarah, Syamsul Yusuf mendedahkan yang dirinya rela mogok di hadapan sebuah premis kelab komedi di Kuala Lumpur selagi tiada  tindakan dari pihak polis berhubung gesaan penutupan tempat terbabit.

Tampil Mohon Maaf

Seorang lelaki yang didakwa telah mempersendakan laungan azan sewaktu berada di dalam sebuah kereta akhirnya tampil meminta maaf.

Menerusi satu perkongsian di laman Facebook Ridha Fhamy, lelaki tersebut membuat permohonan maaf menerusi satu rakaman video selepas beberapa individu mencarinya sehingga ke tempat kerja.

Berdasarkan klip video berdurasi satu minit 56 saat yang dimuat naik di laman Facebook, lelaki bertatoo di bahagian tangan itu telah meminta maaf atas perbuatannya itu.

Rakaman Ada di Bawah Sekali

“Saya meminta maaf kepada semua dan saya tidak akan buat perkara seperti ini lagi. Minta maaf semua,” kata lelaki tersebut.

Susulan perkongsian tersebut, orang ramai berang dengan perbuatan lelaki tersebut dan mahu pihak berkuasa mengambil tindakan tegas terhadap si pelaku.

“Mohon ambil tindakan, JAKIM kena ambik tindakan, benda agama jangan bawa main,” tulis Prima Home .

“Semalam aku tengok dia ni gelak-gelak je nape hari ni buat muka sedih pulak,” soal MD Zulhilmi.

Turut meninggalkan komen adalah seorang lagi pengguna dikenali sebagai Luqman Hanif.

“Kau jangan mengaku rakyat Malaysia kalau bahasa ibunda sendiri pon tak reti nak cakap,” tegasnya.

Terdahulu tular klip video berdurasi 15 saat yang memaparkan seorang lelaki yang berada di dalam sebuah kereta telah mempersendakan azan sambil menjerit dan bergelak ketawa bersama rakannya.

Perbuatan tersebut telah mengundang kemarahan dan kecaman daripada orang ramai sehingga ramai pihak mahu lelaki itu dicari dan segera dihadapkan ke muka pengadilan.

dalam kereta akhirnya tampil dalam kereta akhirnya tampil dalam kereta akhirnya tampil dalam kereta akhirnya tampil dalam kereta akhirnya tampil

Tonton Video di bawah :

Sumber Kosmo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *