Semasa

Sengaja Biarkan Tubuh Badannya Dipeluk Lelaki² Berlainan, Ini Tindakkan Jabatan Agama Islam Terengganu

PETALING JAYA – Adegan dua lelaki memeluk seorang pelayan wanita ketika bergambar mengundang pelbagai reaksi di laman sosial.

RAKAMAN VIDEO PANAS TERSEBUT ADA DI BAWAH SEKALI

Menerusi perkongsian satu klip video di laman Twitter Anep memaparkan dua pelanggan lelaki tanpa segan silu telah memeluk bahagian pinggang dan bahu wanita berkenaan sewaktu sedang bergambar.

JHEAT siasat video pelangganJHEAT siasat video pelangganJHEAT siasat video pelanggan

Difahamkan, kejadian tersebut berlaku di sebuah kedai makan milik wanita tersebut dipercayai terletak di Setiu, Terengganu.

Susulan daripada itu, rata-rata orang ramai terkejut dengan tindakan tersebut yang dianggap memalukan dan tidak bermoral.

“Harap pihak berkenaan dapat memantau dan mengambil tindakan tegas kepada mereka yang terlibat dengan gejala yang tidak bermoral ini,” kata seorang pengguna.

“Pihak berkuasa kena ambil tindakan segera. Rosak nama negeri Terengganu,” seloroh Shuhada.

JHEAT siasat video pelangganJHEAT siasat video pelangganJHEAT siasat video pelangganJHEAT siasat video pelangganJHEAT siasat video pelanggan

“Yg laki 2org tu, klau xkwin lg.. Xpela, klau ada isteri, sedihnya si istri, duk rmh jaga ank sorang2,masak lg, kmas rmh lg, ini balasan sang suami… snggup ke sang suami tnggal anak isteri drmah, demi bnda mcmni… Semoga Allah jauhkn suamiku dri bnda lalai mcmni.. Allahu… ” – Suhaila

JHEAT siasat video pelangganJHEAT siasat video pelangganJHEAT siasat video pelangganJHEAT siasat video pelangganJHEAT siasat video pelangganJHEAT siasat video pelangganJHEAT siasat video pelangganJHEAT siasat video pelangganJHEAT siasat video pelanggan

JHEAT Ambil Tindakkan

Jabatan Hal Ehwal Agama Terengganu (JHEAT) menjalankan siasatan berhubung video tular menunjukkan dua pelanggan lelaki memeluk bahu dan pinggang seorang wanita di sebuah kedai makan di Setiu.

Pesuruhjaya JHEAT M Rozi Bidin berkata, pihaknya akan melihat tindakan yang boleh diambil mengikut Enakmen Kesalahan Jenayah Syariah (Takzir) Terengganu 2001.

“Premis (kedai makan) ini memang dalam pemantauan kita sebelum ia tular lagi dan dakwaan mengatakan JHEAT tak beri perhatian… itu tak betul sebab premis ini sedang dalam pemantauan.

“Kita tak akan biarkan benda-benda atau perkara yang tidak baik, perlakuan tak senonoh dan kita akan tengok mengikut bidang kuasa yang ada.

“Tiada kompromi dalam hal sebegini kerana ia bukan hanya mencemarkan agama Islam itu sendiri tetapi bertujuan membendung gejala atau kelakuan tidak bermoral dalam kalangan masyarakat,” katanya.

Tonton Video : SILA KLIK DI SINI

Sumber Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *