Semasa

Lelaki Myanmar yg Sngaja Cederakan Diri Dlm Kmalangan Utk Tuntut Pampasan, Akhirnya Terima Padah

SHAH ALAM, 15 April (Bernama) — Polis menahan seorang lelaki warga Myanmar, yang dipercayai  dengan sengaja mencederakan dirinya dalam satu kemalangan jalan raya di sekitar Klang, minggu lepas.

Ketua Polis Daerah Klang Utara ACP S. Vijaya Rao berkata pihaknya menerima satu laporan polis dari seorang lelaki tempatan pada Khamis lalu (7 April).

Dia mengatakan semasa sedang memandu dan sampai di sebuah jalan, seorang lelaki tidak dikenali yang berada di tengah jalan secara tiba-tiba berlari meluru ke arah keretanya dan melompat ke arah cermin hadapan.

Tindakkan lelaki tersebut telah mendatangkan kebimbangan kepada warga negara.

“Selepas kemalangan itu berlaku, pengadu memaklumkan kepada pejalan kaki yang melanggar keretanya itu bahawa kenderaannya terdapat rakaman kamera papan pemuka.

Dan pejalan kaki tersebut terus beredar dari lokasi kemalangan, dan hanya mengalami kecederaan kecil,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Bertindak atas maklumat, Vijaya Rao berkata pihak polis telah menahan lelaki berumur 25 tahun itu di Jalan Shahpadu Rantau Panjang, Klang pagi tadi dan kini direman untuk siasatan lanjut.

“Kes diklasifikasi di bawah Seksyen 336 Kanun Keseksaan iaitu perbuatan yang membahayakan nyawa atau keselamatan diri orang lain,” katanya.

Kejadian kemalangan itu turut tular menerusi satu video berdurasi 45 saat, yang dimuat naik di laman sosial Facebook semalam.

Sumber: Bernama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *