Semasa

Keseronokkan Konvoi ke Cameron Highlands Bertukar Hiba, Remaja 18 Tahun Mninggal dlm KmaIangan

SEBERANG PERAI – Keterujaan sekumpulan pemuda berkonvoi ke Cameron Highlands bertukar tragedi apabila motosikal ditunggangi mereka bergesel sesama sendiri.

Ia sehingga salah seorang terbvnuh dalam kejadian di Kilometer 157.4 Lebuh Raya Utara-Selatan arah selatan dekat Nibong Tebal di sini hari ini.

Dalam kejadian kira-kira pukul 9 pagi itu, seorang pelajar kolej, Muhammad Zikrikhan Rizadhan, 18, terbunuh di tempat kejadian disyaki akibat kecederaan parah.

VIDEO KEMALANGAN DI BAWAH SEKALI

Keterujaan sekumpulan pemuda berkonvoi ke Cameron Highlands bertukarKeterujaan sekumpulan pemuda berkonvoi ke Cameron Highlands bertukarKeterujaan sekumpulan pemuda berkonvoi ke Cameron Highlands bertukarKeterujaan sekumpulan pemuda berkonvoi ke Cameron Highlands bertukarKeterujaan sekumpulan pemuda berkonvoi ke Cameron Highlands bertukarKeterujaan sekumpulan pemuda berkonvoi ke Cameron Highlands bertukarKeterujaan sekumpulan pemuda berkonvoi ke Cameron Highlands bertukar

Menurut Ketua Polis Daerah Seberang Perai Selatan, Superintendan Lee Chong Chern, kejadian itu membabitkan empat buah motosikal jenis Yamaha Y15ZR dari arah Juru di sini menuju ke Cameron Highlands, Pahang.

“Siasatan mendapati kemalangan berlaku apabila sebuah motosikal bergesel dengan motosikal mangsa di sebelah kanan sebelum bergesel dengan sebuah motosikal lain di sebelah kanan.

Keterujaan sekumpulan pemuda berkonvoi ke Cameron Highlands bertukarKeterujaan sekumpulan pemuda berkonvoi ke Cameron Highlands bertukarKeterujaan sekumpulan pemuda berkonvoi ke Cameron Highlands bertukarKeterujaan sekumpulan pemuda berkonvoi ke Cameron Highlands bertukar

“Motosikal mangsa turut bergesel dengan motosikal keempat di sebelah kiri sebelum kesemua kenderaan itu terseret di atas jalan dan terhenti di lokasi kejadian,” katanya kepada pemberita hari ini.

Menurutnya Chong Chern, kesemua motosikal terlibat didapati berada di lorong kiri sebelum kemalangan berlaku.

“Akibat kejadian itu, mangsa maut di tempat kejadian dan punca kematian akan diperolehi selepas bedah siasat dibuat apabila keputusan ujian Covid-19 diperolehi.

“Tiga lagi penunggang berusia 19, 21 dan 23 tahun mengalami kecederaan, manakala kesemua motosikal yang terlibat mengalami kerosakan,” katanya lagi.

Beliau berkata, kes disiasat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Kakak kepada mangsa memohon kenalan arwah  sedekahkan Alfatihah buat arwah.

Keterujaan sekumpulan pemuda berkonvoi ke Cameron Highlands bertukarKeterujaan sekumpulan pemuda berkonvoi ke Cameron Highlands bertukarKeterujaan sekumpulan pemuda berkonvoi ke Cameron Highlands bertukarKeterujaan sekumpulan pemuda berkonvoi ke Cameron Highlands bertukarKeterujaan sekumpulan pemuda berkonvoi ke Cameron Highlands bertukar

Video:

Salam takziah diucapkan buat seluruh keluarga dan rakan kenalan arwah. Semoga tabah menghadapi dugaan ini. Alfatihah..

Sumber Kosmo dan Nasleena Latif

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Ya. Anda Juga Boleh Membaca Artikel Menarik Di Bawah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *