Keluarga

Mninggal Dvnia Slps 5 Hari Bertarung Nyawa Setelah Terlanggar Haiwan ‘Misteri’

Seekor haiwan dipercayai lembu secara tiba-tiba melintas

Selepas lima hari bertarung nyawa, seorang gadis yang kema.langan selepas m0tosikal ditunggang terlnggar lembu melintas jalan di Batu 14, Jalan Ulu Sepetang-Redang Panjang di Taiping, Ahad lalu meninggal dunia.

Menurut laporan Harian Metro, mngsa Nur Sabrina Mat Rowi disahkan menghmbuskan nafas terakhir di Wad Unit Rawatan Rapi (ICU), H0spital Taiping tengahari semalam.

“Seekor haiwan dipercayai lembu secara tiba-tiba melintas jalan menyeb4bkan mngsa gagal mengelak haiwan itu lalu terbabas ke tepi jalan selepas melanggarnya.

“Mngsa yang parah di kepala dan badan dikejarkan ke H0spital Taiping untuk rawatan, sebelum disahkan meninggal dunia Jumaat lalu,” kata Ketua P0lis Daerah Taiping, Asisten Komisioner Osman Mamat.

 

Tambah Osman, mangsa berusia 20 tahun itu dalam perjalanan pulang ke rumah dari tempat kerjanya di Kamunting menghala Batu Kurau ketika kej4dian itu berlaku.

Ibu saudara Allahyarham turut berkongsi sebuah posting di laman Facebook yang terk3jut setelah mendengar khabar berita tersebut.

Rosma Mohd berkata, beliau tidak menyangka kunjungan ke rumahnya adalah pertemuan terakh1r mereka.

Terlalu muda, dah pun dij3mput Il4hi

“Baru hari raya pertama hari tu Dikna sekeluarga datang beraya rumah mak ayah. Senyap je bila Kakwa tanya Dikna minum air dah? Dia angguk jer tak s4ngka ter4khir tegur dia masa raya kat rumah mak ayah,” katanya.

Sumber Kosmo, Artikel diterbitkan pada 22 Jun 2020 dan disiarkan semula supaya kita bersama dapat menyedekahkan doa dan alfatihah.

Semoga Allah ampuni dia, rahmati dia, maafkan dia, muliakan kematian dia, lapangkan kubur dia, jadikanlah syurga sebagai ganti tempat tinggal dia dan berilah kesabaran kepada ahli keluarganya, semoga dia di tempatkan dalam kalangan orang-orang yang beriman.

Al-Fatihah.
Salam takziah buat keluarga arwah.

Sumber : WB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *