Keluarga

Slps Cerita Hal Ketuhanan, Anak KeIar Ibubapa Dakwa Lihat Mata Bapa Hitam

KUALA LIPIS – Perbincangan tentang hal keagamaan dan ketuhanan membawa kepada malapetaka.

Ini apabila seorang anak sanggup membvnuh ibu bapanya dalam kejadian yang cukup tragis di Kampung Kemahang Hulu, dekat sini malam tadi.

Dalam kejadian kira-kira pukul 11.30 malam, suspek lelaki yang juga seorang penganggur berusia 31 dipercayai membvnuh ibu bapanya, Mohammad Maasai, 68, dan Zailan Zainudin, 64, di rumah yang tidak bernombor di kampung tersebut.

GAMBAR KEADAAN MNGSA SELEPAS DIKEL4R ADA DI BAWAH SEKALI

Ketua Polis Lipis, Superintenden Azli Mohd. Noor berkata, anggota dari Balai Polis Benta, dekat sini menerima maklumat pada pukul 11.55 malam tentang kejadian seorang lelaki Melayu tidak sedarkan diri.

Ia akibat dikelar pada bahagian leher di rumah tidak bernombor Kampung Kemahang Hulu, Benta, dekat ini sehingga polis bertindak membuat siasatan.

Pasangan suami lstri meninggaI dunia akibatPasangan suami lstri meninggaI dunia akibatPasangan suami lstri meninggaI dunia akibatPasangan suami lstri meninggaI dunia akibatPasangan suami lstri meninggaI dunia akibatPasangan suami lstri meninggaI dunia akibatPasangan suami lstri meninggaI dunia akibat

Beliau berkata, hasil siasatan polis, pada mulanya suspek duduk bersama bapanya ‘berborak’ tentang hal ilmu agama dan ketuhanan.

“Kemudian suspek nampak mata bapanya bertukar menjadi ‘hitam’ dan seakan-akan hendak menyerangnya.

Suspek kemudian masuk ke dalam biliknya dan mengambil parang lalu menetak bapanya.

Ia sehingga warga emas itu menjerit berkali-kali dengan sebutan “dah … dah … dah …” dan berlakulah pergelutan kedua beranak berkenaan.

Pasangan suami lstri meninggaI dunia akibatPasangan suami lstri meninggaI dunia akibatPasangan suami lstri meninggaI dunia akibatPasangan suami lstri meninggaI dunia akibatPasangan suami lstri meninggaI dunia akibatPasangan suami lstri meninggaI dunia akibatPasangan suami lstri meninggaI dunia akibat

“Ibu suspek yang nampak pergelutan itu datang untuk membantu suaminya, tetapi turut diserang dengan tetakan serta tikaman di bahagian leher dan kepala,” katanya dalam kenyataan di sini hari ini.

Menurut Azli, wanita warga emas itu melarikan diri keluar dari rumah dan rebah berhampiran pagar.

“Suspek selepas itu keluar mencari ibunya, tetapi tidak nampak kelibat (ibu) dalam suasana yang gelap.

Dan masuk semula ke dalam rumah sebelum berjalan keluar ke arah Jalan Raya Benta – Jerantut berdekatan kampung tersebut.

“Selepas kejadian berkenaan, seorang penduduk telah pergi ke rumah suspek dan mendapati tubuh Mohammad Maasai yang bekerja sebagai pengawal keselamatan dalam keadaan terbaring atas lantai dipenuhi darah dan tidak bernyawa lagi.

Pasangan suami lstri meninggaI dunia akibat

“Penduduk juga menemukan ibu suspek, Zailan Zainudin seorang pesara penyelia asrama terbaring atas rumput berdekatan pagar dan sudah meninggal dunia.

Mereka telah menghubungi Balai Polis Benta memaklumkan mengenai kejadian berkenaan,” katanya.

Tambahnya, penduduk menahan suspek anak mngsa pembvnuhan berkenaan dan diserahkan kepada polis sejurus tiba di tempat kejadian.

Pasangan suami lstri meninggaI dunia akibat

“Polis turut merampas sebilah parang (golok) dan bahan bukti lain mengenai kejadian bvnuh ini dan kes ini akan disiasat di bawah Sksyen 302 Kanun Kesksaan,” ujarnya.

Salam takziah diucapkan buat keluarga arwah.

Sumber: Info Bencana Pahang & UTUSAN MALAYSIA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *