Semasa

Neelofa Dilihat Sebak, dan Kelihatan Bergenang Air Mata Gara-Gara UEL

Sebelum ini, penyanyi rap Caprice didakwa senagaja mengajuk aksi Ivcah yang dilakukan oleh lelaki didakwa mirip pendakwah terkenal menerusi satu entri di Instagram.

Menjelaskan videonya mengajuk aksi lucah berkenaan, Caprice berkata tindakan individu terbabit jauh lebih melampau berbanding tindakannya itu namun tiada siapa bercakap mengenai perkara itu.

“Menganjing (mengajuk) benda paling minimum yang saya buat.

Apa yang melampau apabila seorang ulama, seorang ustaz yang sepatutnya menyebarkan ajaran Islam telefon seorang gadis dan melayangkan aksi ciuman.

“Melampau apabila sesorang menghantar mesej kepada seorang wanita tanya ‘hang punya suami ada sebelah atau tidak’. Itu melampau tapi adakah kalian cakap tentangnya?,” soalnya.

Dalam pada itu, Caprice turut memberikan contoh mengenai seorang ahli politik negara yang pernah dimasukkan ke dalam penjara meskipun bukti kurang jelas.

Ujarnya, berbeza dengan video tular itu yang sudah terang lagi bersuluh namun ramai yang mengatakan ianya palsu.

“Kalian tahu apa yang gila, dulu ada seorang ahli politik masuk penjara sebab dituduh main buntut. Video tak jelas, buntut pun tak nampak tapi boleh masuk penjara.

“Yang ini, sudah terang kalian boleh nampak burung (alat sulit) namun masih ada yang kata benda ini ‘deepfake’ (suntingan).

Malaysia, sejak bila burung pun boleh ‘deepfake’,” katanya.

Dalam pada itu, di akhir video tersebut Caprice turut mengingatkan bahawa dunia sekarang berada di fasa akhir zaman.

“Kalau kalian baca al-Quran dan hadis, orang yang betul tak nampak betul dan orang yang tak betul nampak betul. Selamat datang ke akhir zaman.

“Kalau kalian tak faham Inggeris, saya faham tapi sekurang-kurangnya tolonglah faham al-Quran dan hadis,” katanya.

“l Stand With U..” – Najib Razak

Melihat di laman facebook mantan Perdana Menteri Malaysia ke-6, Najib Razak mula memuat naik status menyatakan sokongan padu terhadap UEL.

Dan mempersoalkan kenapa UEL dikritik disaat baru kehilangan ayahnya yang tersayang.

“Ustaz baru sahaja kehilangan arwah ayah tersayang. Kenapa pula hendak kritik dia pada ketika ini?

“I stand with you, UEL” – tulisnya.

Neelofa Dilihat Sebak, dan Kelihatan Bergenang Air Mata Gara-Gara UEL

“Jangan putus asa Ebit, Allah nak uji kita..” – Kazim Elias

UEL diharap tidak putus asa dan meneruskan usaha-usaha dakwah serta membantu mereka yang memerlukan.

Saranan itu diberikan pendakwah terkenal, Datuk Mohd Kazim Elias yang memuji usaha dilakukan UEL kerana memberikan inspirasi kepada semua orang untuk membantu golongan susah.

Menurutnya, segala yang berlaku kepada UEL merupakan satu ujian daripada ALLAH untuk menguji keimanan dan meningkatkan darjat hamba-NYA.

“Apa yang dilalui oleh UEL saya telah lalui dan ia memang sesuatu yang menyedlhkan perasaan. Saya pernah disaantau, diheentam dan dib0lkot.

Namun ujian tersebut ada hikmahnya dan menghasilkan sesuatu yang baik termasuklah dengan penubuhan Pusat Pendidikan Al-Barakah.

“Saya harap UEL jangan paatah hati dan teruslah membantu orang ramai. Nasihat saya, kalau orang heentam kita, nabi lagi ter0k kena heentam.

Apa yang berlaku ini ALLAH nak uji kita dan nak tunjuk siapa kawan dan siapa Iawan sebenar,” katanya kepada Sinar Harian ketika ditemui di Pusat Pendidikan Al-Barakah, Manjoi, di sini.

Beliau berkata demikian sebagai mengulas keputusan UEL untuk berehat daripada memberi bantuan secara langsung kepada golongan yang memerlukan itu.

Neelofa dan Nabil Sebak

Dalam pada itu, UEL sempat berkongsi momen-momen belakang set program MeleTOP ketika bersama hos utama Neelofa dan Nabil Ahmad.

Kongsi UEL, Neelofa khusyuk mendengar kata-katanya dan bertanya soalan berkenaan dakwah dengan penuh hormat kepadanya.

“Nak tahu tak sebak je atas pentas tadi. Neelofa bila dengar Allah sayang nampak beliau sebak di MeleTOP.

“Beliau sebak, bergenang dan khusyuk mendengar. Subhanallah… Beliau sangat baik orangnya bertanya soalan tentang dakwah dan lain-lain dengan penuh hormat walau waktu di belakang tabir.

“Nabil pun menangis tadi bila cerita tentang kasih sayang. Allahuakbar. Terima kasih Allah kerana dapat bertemu dengan orang baik-baik,” tulisnya di Instagram.

U diundang sebagai tetamu jemputan untuk rancangan MeleTOP yang bersiaran secara langsung pada malam tadi (Selasa).

Dalam perkembangan sama, UEL turut berkongsi informasi mengenai rancangan Door To Door UEL.

Rancangan itu menyaksikan UEL mendekati pelbagai golongan manusia untuk menyampaikan dakwah.

Rancangan Door To Door UEL ini disiarkan setiap Sabtu, jam 7.30 malam di Astro Oasis.

Namun baru-baru ini heboh di laman tiwitter dan facebook, apabila paparan perbualan seorang bekas pekerja pasaraya UEL dedahkan kepincangan dalam pengurusan.

Menurutnya, terlalu banyak gaji dipotong tanpa kerelaan, dan tanpa menyelidik terlebih dahulu.

Di bawah ini dipaparkan tentang perbualan penuh bekas pekerja tersebut.

Neelofa Dilihat Sebak, dan Kelihatan Bergenang Air Mata Gara-Gara UELNeelofa Dilihat Sebak, dan Kelihatan Bergenang Air Mata Gara-Gara UELNeelofa Dilihat Sebak, dan Kelihatan Bergenang Air Mata Gara-Gara UELNeelofa Dilihat Sebak, dan Kelihatan Bergenang Air Mata Gara-Gara UELNeelofa Dilihat Sebak, dan Kelihatan Bergenang Air Mata Gara-Gara UELNeelofa Dilihat Sebak, dan Kelihatan Bergenang Air Mata Gara-Gara UELNeelofa Dilihat Sebak, dan Kelihatan Bergenang Air Mata Gara-Gara UELNeelofa Dilihat Sebak, dan Kelihatan Bergenang Air Mata Gara-Gara UELNeelofa Dilihat Sebak, dan Kelihatan Bergenang Air Mata Gara-Gara UELNeelofa Dilihat Sebak, dan Kelihatan Bergenang Air Mata Gara-Gara UELNeelofa Dilihat Sebak, dan Kelihatan Bergenang Air Mata Gara-Gara UELNeelofa Dilihat Sebak, dan Kelihatan Bergenang Air Mata Gara-Gara UELNeelofa Dilihat Sebak, dan Kelihatan Bergenang Air Mata Gara-Gara UELNeelofa Dilihat Sebak, dan Kelihatan Bergenang Air Mata Gara-Gara UELNeelofa Dilihat Sebak, dan Kelihatan Bergenang Air Mata Gara-Gara UELNeelofa Dilihat Sebak, dan Kelihatan Bergenang Air Mata Gara-Gara UELNeelofa Dilihat Sebak, dan Kelihatan Bergenang Air Mata Gara-Gara UEL

Sumber RK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *