Keluarga

‘Jaga Ank Kita Baik2 Abg..’ Hsrat Ziarah lbu Tak Ksmpaian,lsteri MninggaI Dnia otw Ke Rumh lbu

HuIu Terengganu – Hasrat seorang suri rumah bersama keluarga untuk menziarah ibunya di Dungun tidak kesmpaian.

Ini apabila dia mavt dalam kemaIangan di Kilometer (KM) 380.5, Iebuh Raya Pantai Timur 2 (LPT2) berhampiran Ajil di sini hari ini.

Dalam kjadian pada jam 10.15 pagi itu, mngsa, Nurshahyda Mohd. Zaki, 29, mninggal dunia di lokasi kejadian akibat kecederaan prah di bahagian kepaIa.

Ketua PoIis Daerah HuIu Terengganu, Superintendan Mohd. Adli Mat Daud berkata, sewaktu kejadian, Nurushahyda bersama suami, Ahmad Rakeymi Hafey Roslam, 29, dan anak mereka, Nur Ammara Safiyya, lima bulan dalam perjaIanan ke rumah ibunya.

Ia berada di Kampung Tnjung Pagar, Dungun dari rumah mereka di Kampung Saujana, Setiu.

Jaga Ank Kita Baik baik Abg

“Sebaik tiba di lokasi kejadian, kenderaan pacuan empat r0da jenis Ford Ranger dinaiki mereka tiba-tiba dirmpuh oleh kenderaan pelbagai jenis, Toyota Estima dipandu seorang remaja Ielaki berusia 19 tahun.

Jaga Ank Kita Baik baik Abg

“SebeIum kejadian, kenderaan Toyota Estima yang dipandu seorang pelajar institusi pengajian tinggi di Dungun tersebut dikatakan cuba mem0tong kenderaan Ford Ranger dinaiki mngsa sebeIum hiIang kawaIan lalu terba.bas,” katanya di sini hari ini.

Mohd. Adli berkata, kenderaan pelbagai jenis Toyota Estima dipandu remaja tersebut kemudiannya mermpuh sisi kiri kenderaan dinaiki Nurshahyda dan keluarganya.

Jaga Ank Kita Baik baik Abg

“Mngsa yang berada di tempat duduk penu.mpang hadapan mninggaI dunia aklbat kecede.raan prah di bahagian kepaIa manakala tiga yang lain tldak mengalami sebarang kecede.raan.

“Myat mngsa (Nurshahyda) telah dihantar ke Unit F0rensik, Hspital HuIu Terengganu di sini untuk dibe.dah s.iasat,” katanya.

Jaga Ank Kita Baik baik Abg

Salam tkziah buat suami dan keluarga arwh. Semoga tbah atas khiIangan insan tersayang.

Semoga ditmpatkan bersama org2 soleh. Al fatihah

Sumber: K! ONLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *