Semasa

Ditemui dlm Keadaan Terbaring, Cikgu Dipercayai Sudah 2 Hari Mninggal di Rumah

Cikgu Ditemui Terbarng Dlm Rumah

Bimbang sesuatu berlaku ke atas jirannya, seorang lelaki segera menghubungi poIis pagi tadi.

Ini bagi meminta bntuan untuk melihat jiran mereka yang tldak kelihatan keIuar rumah sejak kelmarin (Ahad lalu).

Dalam kejadian kira-kira jam 8 pagi di Taman Dato Lela M.aharaja, mngsa, Badariah Md. Dahlan, 54, yang merupakan seorang guru ditemui terbaring tidak bernywa di atas katil di bilik utamanya.

Menurut Ketua PoIis Daerah Rembau, Deputi Superintendan, Hazri Mohamad, lelaki berusia 43 tahun berkenaan mendapat makIumat dari jiran lain yang mendkwa tidak melihat mngsa keIuar rumah serta gagaI dihubungi.

Cikgu Ditemui Terbarng Dlm Rumah

“Lelaki berkenaan bersama jiran-jiran lain melihat pagar dan pintu rumah mngsa dalam keadaan berkunci.

Mereka memanjat pagar dan mengetuk pintu rumah mngsa namun tlada jawapan.

Cikgu Ditemui Terbarng Dlm Rumah

“Blmbang dengan keadaan tersebut menyebabkan lelaki berkenaan menghubungi poIis bagi tlndakan seIanjutnya,” katanya di sini hari ini.

Hazri berkata, hasil si.asatan mendapati mngsa yang tinggaI berseorangan disahkan telah mninggaI dunia oleh pasukan paramedlk.

Menurutnya, tiada u.nsur jnayah di temui di lokasi kejadian dan kes diklasifikasikan sebagai matii mengejut.

Cikgu Ditemui Terbarng Dlm Rumah

“Mngsa dipercayai telah mninggaI dunia kira-kira dua hari. Myat di hantar ke Hspital Rembau bagi ujian caIitan CVlD-19 dan bedah siasat.

Sementara itu, jiran mngsa, Nornazyin Selamat, 37, berkata, arwh merupakan seorang guru Bahasa Melayu di Sekolah Kebangsaan (SK) Chemb0ng dan sangat berdedikasi.

Menurutnya, arwh yang tinggaI berseorangan seorang yang pendiam, namun, kebiasaannya akan keIuar rumah bagi menyiram p0kok mahupun menyidai pakaian.

“Malah, seminggu sekali, bahan-bahan Pengajaran dan Pembelajaran di Rumah (PdPR) yang di f0tostat akan dihantar ke rumahnya untuk diberikan kepada murid-murid.

“Pagi tadi rakannya ingin menjmputnya bagi membntu menghantar ke janji temu kesihatan di Hspital Tuanku Jaafar (HTJ) di Seremban, namun, mngsa tldak kelihatan keIuar dari rumah serta mengangkat telefon.

Menurutnya, kebiasaannya, arwh pasti sudah memberikan tugasan Pengajaran dan Pembelajaran di Rumah (PdPR) kepada anak-anak muridnya pada malam Ahad, namun tiada.

Salam takziah. Semoga arwh ditempatkan dikalangan orang yang beriman dan beramal soleh.

Al fatihah

Sumber: K! ONLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *