Semasa

‘Semoga kamu tenang di sana..’ Akhirnya Jasad Lans Kpl Azrin Ditemui Slps 3 Hari Pencarian

Maran : Selepas 3 hari pncarian, akhirnya myat Ians K0peral Mohamad Azrin bin Mohamad Isa ,telah ditemui di Kg Serengkam Maran Pahang.

Allahyrham merupakan anggota Tlnjau dari pasukan Kompeni PANDURA (Para) yang Iemas dan hiIang ketika menjalani latihan penyusupan.

Ini semasa menyeberangi Sungai Pahang bagi Eksesais PARA PREDAT0R Siri 1/2021 di Kawasan Am, Bera, Pahang.

Semasa kejadian, anggota sedang melaksanakan Fasa Latihan Taktikal Menyeberangi Sungai di sekitar kawasan Kampung Batu Bor.

Kejadian berlaku pada 29 Ogos 2021 jam 4.40 petang.

TDM telah menggerakkan anggota 0perasi dan menyeIamat namun tiada penemuan sehingga kini, 0p $AR bersama pihak Jabatan Bomba dan PenyeIamat Malaysia (JBPM) Zon 2 Pahang telah dilaksanakan di tempat kejadian pada 29 Ogos 21 jam 4.50 petang.

Akhlrnya Jsad Ditemui Pada Hari

Op SAR ini turut juga dibantu pihak PoIis Diraja Malaysia (PDRM), Angktan Pertahanan Awam Malaysia (APM) dan orang kampung di kawasan di mana mngsa kali terakhlr dilihat.

Semalam Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah bertitah kerajaan akan menjaga kebajikan isteri dan anak tunggaI anggota tentera yang dipercayai Iemas di Sungai Pahang dekat Kampung Batu Bor di sini kelmarin.

Akhlrnya Jsad Ditemui Pada Hari

Baginda bertitah demikian kepada isteri Lans K0peral Mohamad Azrin Mohamad,27, iaitu Nur Aqila Safuan,22, selepas baginda selesai mencemar duli menaiki bot.

Ini dalam usaha mencari mangsa di sekitar lokasi kejadian di Sungai Pahang berhampiran Kampung Bohor Baru di sini.

Baginda turut menasihatkan Nur Aqila yang mempunyai seorang anak berusia sembilan bulan serta keluarga terdekat supaya bersabar menerima dugaan berat yang sudah ditentukan Allah.

Akhlrnya Jsad Ditemui Pada Hari

Disamping itu, baginda menitahkan supaya diadakan solat hajat agar usaha pencarian berjalan lancar dan mngsa dapat ditemukan.

Terdahulu baginda diiringi Panglima Tntera Darat Jneral Tan Sri Zamrose Mohd Zain menaiki bot menyu.suri Sungai Pahang lebih satu jam bersama pasukan penyelamat.

Akhlrnya Jsad Ditemui Pada Hari

Kelmarin seorang anggota tentera Lans K0peral Mohamad Azrin Mat Isa,27, yang menjalani latihan taktikal Eksesais Para Predat0r hiIang selepas terjtuh ke Sungai Pahang ketika cuba menyeberangi sungai berkenaan dekat Kampung B.atu Bor di sini.

Dalam kejadian kira-kira jam 4.40 petang itu mngsa yang merupakan anggota 10 Briged Para sedang melaksanakan fasa latihan taktikal menyeberang sungai.

Akhlrnya Jsad Ditemui Pada Hari

Al fatihah.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber  :  terengganutv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *